Andries de Jong, al jaren . . . op het Muntplein !!

Het heeft toch wel iets . . en vooral voordelen als je al zo lang op hetzelfde adres bent gevestigd. Andries de Jong in 1787 opgericht en sinds 1801 aktief op het Muntplein 8 in Amsterdam, net om de hoek van de Kalverstraat bij de Munttoren. Ooit was er een reguliere schapenmarkt maar dat is een ander verhaal. De vroegere PTT bestellers kwamen dagelijks langs. Immers U herinnert zich vast nog wel . . , zij droegen van die stevige donkergrijze kostuums en reden op rijwielen met volbeladen fietstassen achterop de bagagedrager.
Hoe wonderlijk dingen kunnen gaan en gebeurtenissen worden. In de zomer van 1971 maakte een toeriste een wandeling door de stad van Amsterdam, ontdekte de winkel van Andries de Jong en kocht enige leuke spullen. Een paar maanden later, thuis in Memmingen in Duitsland 750 km ver van Amsterdam, wilde zij graag nog iets kopen maar noch de naam noch het adres . ., zij kon het zich niet herinneren en ook niet vinden.
Zij bedacht een bijzondere creatieve oplossing vanwege de plek bij de Munttoren die zij nog voor ogen had. Zij knipte een stukje kaart uit een plattegrond van Amsterdam, schreef er een tekst naast en een grote pijl, postzegel van 30 Pfennig erop en de Post heeft de brief keurig bezorgd. Sorry, inderdaad het waren de mannen van de PTT !!
Nu is er internet waar je alles kunt vinden. Alles even uitgebreid, prachtig en in veelvoud. Helaas of helemaal niet altijd goed duidelijk waar men is gevestigd.
Andries de Jong vindt men op het internet onder www.andriesdejong.nl en nog altijd op het Muntplein 8 te Amsterdam. U bent van harte welkom.